Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Magyarország animált felhőképe

Útvonaltervező

Felhőkép

Főoldal / Hasznos tanácsok / Motorozás csapatban – csak röviden

Motorozás csapatban – csak röviden

Hosszabb túrán biztonságot ad, ha van velünk egy társ, így az úton a felmerülő problémákban egymás segítségére lehetünk és eltévedni is sokkal kellemesebb ketten. Ha baj van, segíthet a szerelésben, elmehet benzinért, gumishoz...

Motoros túra baráti társasággal, esetenként veszélyesebb, mint egyedül motorozni. A résztvevők minél nagyobb biztonsága érdekében fontos néhány dolgot előre letisztázni.

Lehetőleg csak olyan motorossal motorozzunk együtt, akit ismerünk, akinek tudásában, motoros tapasztalatában és motorkerékpárja műszaki állapotában megbízunk. Az együtt motorozás bizalmi dolog, tehát ne csapódjunk ismeretlenekhez!

Ha mégis, fokozott óvatosságra lesz szükség. Tartsunk nagyobb féktávolságot, és sokkal jobban figyeljünk az előttünk-mögöttünk haladóra. Nagyobb társaságban, ha tehetjük, menjünk leghátul.

A túravezető jelzései a túra során mindenki számára kötelezőek, kivéve, ha a forgalmi helyzetet balesetveszélyesnek ítéljük meg. 

A túravezető sem csalhatatlan, ezért mielőtt megkezdenénk egy manővert, győződjünk meg arról, be tudjuk-e fejezni biztonságosan.

A motorkerékpárok teljesítménye alapján alakul ki a sorrend. Közvetlenül a túravezető mögött a gyengébb motorokkal rendelkezők menjenek, hiszen a csapat tempóját ők határozzák meg. A konvoj végére a gyorsabb motorok kerülnek, mert azokkal könnyebb utolérni a többieket, ha lemaradnak.

Hosszabb menetoszlop esetén sokat segít, ha a sort vezető és a leghátul haladó motoroson sisakbeszélő van. Ebben az esetben nem kell kizárólag a kézjelzésekre hagyatkozni.

Egy csapatban mindenki felelősséggel tartozik a többiekért, ezért folyamatosan figyelni kell mindenkire, de elsősorban a közvetlenül előttünk és mögöttünk haladóra.

Bármikor előfordulhat műszaki hiba, baleset, darázscsípés, kifogyhat a benzin. Ha menet közben problémát észlelünk, minél hamarabb szólni kell a túravezetőnek. Ha az illető már nincs abban a helyzetben, hogy a többieket megállása okáról értesítse, ez az előtte haladó feladata lesz. A mögötte gurulók ott maradnak társukkal a helyszínen.

Forrás: Internet

Motor Zóna - Minden jog fenntartva - Copyright 2006 - 2017

gemstone web design