Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Magyarország animált felhőképe

Útvonaltervező

Felhőkép

Főoldal / Motoros túrák / Vártúra 1. A Zemplémen át majd a Bükkön vissza

Vártúra 1. A Zemplémen át majd a Bükkön vissza

feltöltötte: Báró
feltöltve: 2013. szeptember 23.
túra ideje: 2013. szeptember 07. - 2013. szeptember 08.
túra hossza: 780 km
Útvonal

Albertirsa - Cegléd - Jászberény - Füzesabony - Miskolc - Felsőzsolca - Mogyoróska - Boldogkőváralja - Szerencs - Tokaj - Sárospatak - Sátoraljaújhely - Kőkapu - Füzér - Abaújvár - Encs - Rakacai víztározó - Aggtelek - Ózd - Szilvásvárad - Eger - Füzesabony - Jászbereény - Cegléd - Albertirsa

Túra leírása

Indulás

Albertirsa

 

16 km– körülbelül 15 perc

Cegléd

Tankolás, majd irány a 311-es út Jászberény felé. Az út második felében elég jó minőségű aszfalton lehet haladni. De az erdős részeken szarvas veszély!

 

45 km – körülbelül 30 perc

Jászberény

Az elkerülő út nagyon jó minőségű, de figyelj, mert drága fotók készülhetnek, majd irány a 33-as út a körforgalomból jobbra.

 

55 km – körülbelül 40 perc

Füzesabony

Kis pihenő, sárgadobás, kávé a barátomnak majd irány a 3-as út Miskolc felé.

 

51 km – körülbelül 40 perc

Miskolc

Itt találkozunk motoros barátunkkal, aki velünk tart a túra során. Tankolás (biztos, ami biztos) 304-es út majd E71/M30 Tornyosnémeti felé.

 

50 km – körülbelül 35 perc

Novajidrány

Itt fordulj jobbra, a következő útra: Vizsolyi út. Vizsolynál balra Vilmány felé. Elég rossz minőségű az út, főleg Vilmány után. Vilmánynál jobbra Fóny irányába és tovább Mogyoróskára.

 

18 km – körülbelül 20 perc

Mogyoróska - Regéci vár

A vár alatt vége az aszfaltos útnak így gyalogszerrel kell megtennie az utat annak, aki föl szeretne menni. Mi nem próbálkoztunk az aszfalthoz szokott motorokkal. Kis pihenő után irány Boldogkőváralja. Fónynál balra Korlát -ez egy település - irányába.

 

17 km – körülbelül 24 perc (Itt már jobb az út)

Boldogkőváralja

Majdnem dobtunk egy hátast, amikor a várba föl akartunk menni és BELÉPŐT kértek a motorosoktól hogy egyáltalán a várhoz föl tudjunk menni... 250.- Ft/motor. Megoldottuk... fölmentünk... Kis pihenő, és tovább a szerencsi várhoz.

 

25 km – körülbelül 35 perc

Szerencs

Itt a várat a város észak-keleti részén keresd.

 

22 km – körülbelül 20 perc

Tokaj

A híd közelében találtunk egy parkolót, ahol a hajóállomás is van. Itt ebédeltünk meg, nagyon bőséges a kiszolgálás, de ha nem akarsz kajálni finom fagylaltokkal várnak az ottani fagylaltosok. Kis ejtőzés után folytatjuk az utunkat Sárospatak felé, követve a Bodrog nyomvonalát, és rátérve a 37-es útra.

 

36 km – körülbelül 36 perc

Sárospatak

Benéztünk a várba, megnéztük a pávákat, majd irány Sátoraljaújhely.

 

17 km – körülbelül 15 perc

Sátoraljaújhely

A finom ebédnek még mindig meg volt az utóhatása, az álmosság ellen kávét vételeztünk egy benzinkúton és megitattuk a lovakat, másnap úgyis ritkán találkozunk benzinkúttal.

Irány Kőkapu. Pálháza közepén balra kell lekanyarodni. Az útszakasz nagyon szép, de egysávos így az autók szemből jőve kicsit mindig útban vannak. Valahogy nem mindegyik akarja, hogy mi is aszfalton haladjunk. Pedig négy kerékkel könnyebben haladnak a padka murvás részén, mint mi. Száguldozni nem nagyon érdemes - bár az ívek vonzóak -, mert szinte végig - kb. 8 km - számítani kell murvára, kőre az út közepén.

 

21 km – körülbelül 30 perc

Kőkapu Vadászkastély és Hotel, Nagyhuta

Itt igazi nyugalom van, olyannyira, hogy térerőt csak akkor jelez a telefonod, ha jó magasra földobod. De ott meg ugye nem tudsz telefonálni, ha nem repülsz utána. Már kezd lemenni a nap, így indulásra kényszerülünk, pedig a hely nagyon marasztalna minket.

Pálházánál balra fordulunk és kb. 6 km után van a leágazás jobbra a füzéri vár felé. A leágazástól még kb. 3 km a vár.

 

17 km – körülbelül 25 perc

Füzér - füzéri vár

Már rendesen besötétedett, így irány Abaújvár, ahol motoros barátunk és kedves családja vár minket finom vacsorával és meleg ágyikóval, ugyanis az éjszakát itt töltjük, és másnap reggel indulunk tovább.

 

21 km – körülbelül 25 perc

Abaújvár

A finom reggeli után fölnyergelünk és megcélozzuk a Rakaca víztárolót.

 

30 km – körülbelül 30 perc

Abaújkér

Abaújkérnél fordulunk el jobbra Encs irányába. Át a hegyeken, völgyeken gyönyörű az út, - de nem mindenhol jó – pl. Szászfa környékén találtunk olyan útszakaszt, ami le volt zárva, mert a földcsuszamlás egyszerűen eltüntette az út egy részét.

 

64 km – körülbelül 1 óra 20 perc

Rakaca víztároló.

Valóban egy kellemes, csöndes hely. Indulás Aggtelekre.

 

27,3 km – körülbelül 35 perc

Aggtelek

Csönd, nyugalom és sok-sok motoros. Ide valóban el kell jönni.

Bánréve és Ózd érintésével jutottunk el Szilvásváradra, meg is éheztünk rendesen, mire odaértünk.

 

62 km – körülbelül 70 perc

Szilvásvárad

Finom ebéd egy kellemes kis vendéglőben, ahová évente 1-2 alkalommal mindig elmegyünk. Soha rosszabb motoros célpontot. Kis lazítás után irány Eger.

 

27 km – körülbelül 30 perc

Eger

Itt elválnak útjaink motoros barátunktól, aki a Bükköt átszelve töméntelen kanyarok árán - a mázlista - Miskolcig meg sem állt (ha jól tudjuk :-)

Innen már mi sem álltunk meg egészen Ceglédig, ahol ismét tankoltunk, hogy a motort teli tankkal tegyük le - egy időre ...

 

120 km – körülbelül 2 óra

Cegléd

 

16 km – körülbelül 15 perc    

Albertirsa

Érkezés

Túra útvonala

Nagyobb térképre váltás

Motor Zóna - Minden jog fenntartva - Copyright 2006 - 2017

gemstone web design